1-1248777715og1p

Vitamiinit ja nenäliinat ovat yleisin tapa valmistautua flunssakauteen, selviää Suomalaisen Työn Liiton Sinivalkoinen jalanjälki -tutkimuksesta. Etenkin naiset luottavat vitamiinien voimaan, mutta varustautuvat myös nenäliinoilla. Flunssaa ehkäistään myös marjoilla, mehuilla ja hunajalla. Neljännes suomalaisista helpottaa flunssan oireita flunssalääkkeillä.

Naiset valmistautuvat flunssakauteen miehiä innokkaammin. Samoin iän myötä kasvaa varustelu flunssakauteen, ja eläkeikäisistä lähes 90 prosenttia valmistautuu jotenkin. Sen sijaan nuorista kolmasosa ei varustaudu mitenkään.

– Orionilla on laaja ja kattava valikoima vitamiini- ja monivitamiinivalmisteita eri tarpeisiin ja elämän eri vaiheisiin. Jos flunssa kaikesta huolimatta iskee, on tärkeää muistaa levätä. Toki flunssaista oloa ja muun muassa nenän tukkoisuutta voi helpottaa särky- ja kuumelääkkeillä sekä nenäsuihkeilla, sanoo Orionin kotimaan lääkemyynti ja -markkinointijohtaja Janne Maksimainen Orion Pharmalta.

– Apteekista löytyy asiantuntijan avustuksella valmisteet niin ennalta ehkäisyyn kuin itse flunssan helpotukseen. Suomalaisvalmisteita ostamalla voi lisäksi vaikuttaa työllisyyteemme, Maksimainen muistuttaa.

Millaisilla tuotteilla valmistaudut flunssakauteen?

vitamiinit 42 %

nenäliinoilla 41 %

marjat 35 %

mehut (mustaherukka) 35 %

hunaja 32 %

hedelmät 29 %

flunssalääkkeillä 24 %

en millään 23 %

valkosipuli 18 %

inkivääri 14 %

jollain muulla 3 %

 

Tutkimustiedot perustuvat Suomalaisen Työn Liiton tilaamaan Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjatutkimukseen. Taloustutkimuksen tekemä kampanjatutkimus toteutettiin kesäkuussa 2016 ja siihen vastasi 1033 18–79-vuotiasta suomalaista kuluttajaa.