Diabetesliiton ylilääkäri Pirjo Ilanne-Parikka on vuoden diabetesvaikuttaja 2019. Kuva: Janne Viinanen

Suomen Diabetestutkijat ja Diabetologit ry on valinnut Vuoden Diabetesvaikuttaja -palkinnon saajaksi Suomen Diabetesliiton ylilääkäri Pirjo Ilanne-Parikan.

Palkinto jaetaan diabeteksen hoidon tai tutkimuksen parissa työskentelevälle ammattilaiselle, joka on edistänyt diabeteksen hoitoa, tutkimusta, tunnettuutta ja koulutusta. Kyseessä on järjestyksessä toinen Vuoden Diabetesvaikuttaja -palkinto.

Palkinnon perusteluissa mainitaan, että Pirjo Ilanne-Parikka on pitkäaikainen diabetesvaikuttaja, jonka työtä leimaa laaja-alainen, syvällinen ja diabeteksen hoitoa uudistava näkemys. Hän toimii läheisessä yhteistyössä diabetesammattilaisten, diabetesta sairastavien, järjestöjen ja median kanssa. Hän on ansioitunut myös diabetestutkimuksen saralla sekä erityisesti kokeneena diabeteskouluttajana, ja on arvostettu luennoitsija diabetesalan kokouksissa.

Pirjo Ilanne-Parikka on viime vuosina edistänyt ansiokkaasti digitaalisten työkalujen, kuten Diabetestalon ja diabetesrekisterin kehittämistä. Hänellä on painava ja tunnettu rooli niin diabetekseen hoitoon, diabetesalan koulutukseen kuin terveyspolitiikkaankin liittyvissä kysymyksissä.

Vuoden Diabetesvaikuttaja -palkinnon saaja julkistetaan Suomen Diabetestutkijat ja Diabetologit ry:n Valtakunnallisessa Diabetespäivässä Helsingissä tiistaina 5.11.2019.

Suomen Diabetestutkijat ja Diabetologit ry on Suomen Diabetesliiton ammatillinen jäsenyhdistys.