Keskustelu uuden koronaviruksen leviämisestä jatkuu. Viimeisen neljän viikon aikana aiheesta on julkaistu yli 15 miljoonaa twiittiä, ja trendi näyttää jatkuvan. Twitter pyrkii edistämään totuudenmukaisen tiedon leviämistä.

Toimia käyttöalustan manipuloinnin estämiseksi

Emme ole toistaiseksi havainneet merkkejä suuremmista, koordinoiduista yrityksistä levittää väärää tietoa aiheesta. Pysymme kuitenkin valppaina. Olemme tehneet merkittäviä investointeja proaktiivisiin toimintoihimme suojataksemme trendit, haut ja muut Twitterin toiminnot häiritsevältä toiminnalta.

Kuten aina, tällaiseen toimintaan osallistuneet suljetaan palvelustamme. Emme salli Twitterin manipulointia.

Uusi suomenkielinen hakukehote auttaa löytämään todenmukaista tietoa

Koska koronavirus on levinnyt nopeasti ja siihen kohdistuu kasvavaa kansainvälistä huomiota, haluamme varmistaa, että käyttäjämme löytävät koronaviruksesta luotettavaa asiantuntijatietoa. Olemme julkaisseet Twitterissä erityisen hakukehotteen (search prompt), jonka löydät sivuston ylälaidasta etsiessäsi tietoa hakusanalla #koronavirus. Hakukehote on laajennus #KnowTheFacts-kehotteeseen, jolla pyrimme edistämään luotettavan ja selkeän rokoteturvallisuustiedon saatavuutta.

Koronavirus-hakusanalla tai -hashtagilla etsivät ohjataan Twitterissä Suomessa viranomaisten tietolähteisiin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kommentoi:

“Olemme iloisia yhteistyöstämme Twitterin kanssa. Yhteistyön ansiosta kansalaisten on helpompi löytää varmistettua, luotettavaa terveystietoa uudesta koronaviruksesta. Tämä on tärkeää kamppailussamme väärää tietoa vastaan”, toteaa THL:n viestintäjohtaja Päivi Väyrynen.

Kehotteen lisäksi lopetamme sellaiset automaattiset hakuehdotukset, jotka todennäköisesti johtavat käyttäjät epäluotettavan tiedon äärelle.

Kumppanuuksia jo kymmenissä maissa

Twitter tekee #koronavirus-yhteistyötä viranomaisten kanssa Suomen lisäksi Argentiinassa, Australiassa, Boliviassa, Belgiassa, Brasiliassa, Kanadassa, Chilessä, Kolumbiassa, Costa Ricassa, Dominikaanisessa tasavallassa, Ecuadorissa, El Salvadorissa, Ranskassa, Saksassa, Guatemalassa, Hondurasissa, Hong Kongissa, Intiassa, Indonesiassa, Irlannissa, Italiassa, Japanissa, Malesiassa, Meksikossa, Hollannissa, Uudessa Seelannissa, Nicaraguassa, Norjassa, Panamassa, Paraguayssa, Perussa, Filippiineillä, Singaporessa, Etelä-Koreassa, Espanjassa, Ruotsissa, Taiwanissa, Thaimaassa, Iso-Britanniassa, Uruguayssa, USA:ssa, Venezuelassa ja Vietnamissa. Jatkamme kumppanuuksien solmimista edelleen.