neuvoloille_sikionukkelahjoitus

Kuvassa 11.12.2017 Minisymposiumin luennoitsijat, rotaryklubilaiset ja lahjoituksen vastaanottaneet terveydenhoitajat ja heidän esimiehensä.

Kuopion kaupungin äitiysneuvoloiden käyttöön lahjoitettiin 11.12.2017 kymmenen sarjaa sikiönukkeja. Lahjoituksen teki Kuopion rotaryklubit ja luovutustilaisuus oli osa Minisymposiumia, jonka teemana oli sikiöterveys.

Minisymposiumissa tuli esille sikiö kaikkein herkimpänä yksilönä silloin, kun puhutaan altistumisesta toksisille aineille. Tästä teemasta alusti professori Kirsi Vähäkangas. Lastenlääkäri Hertta Ollikainen kertoi varhaisen vuorovaikutuksen merkityksestä ja kuinka tärkeää tämän suhteen muodostuminen on jo sikiöaikana.

Yksi neuvoloiden tehtävistä on auttaa vanhempia luomaan mielikuva vauvasta. Muun muassa tähän tarkoitukseen sikiönuket ovat erinomainen työmenetelmä. Tästä neuvolan tehtävästä sekä neuvolatyön historiasta tilaisuudessa kertoi ts. palveluesimies Niina Happonen.