hm9nkhzwo4f0fes6jwif

Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax

Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax on saanut Vuoden liikuttava johtaja -palkinnon.  Palkinto myönnetään vuosittain johtajalle, joka konkreettisilla toimillaan, esimerkillään ja kannanotoillaan edistää liikkumista ja liikuntaa niin omassa organisaatiossaan kuin yhteiskunnassa laajemmin. Nyt kolmatta kertaa myönnetty palkinto luovutettiin Braxille Tampereen yliopiston Johtajuussymposiumissa keskiviikkona 6.9. 

Vuoden johtaja liikunnan edistäjänä -palkinnon myöntää työryhmä, johon kuuluvat Valtion liikuntaneuvoston pääsihteeri, Liikkuva seurakunta -toimintamallin puheenjohtaja ja Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun kehitysjohtaja.

Valinnassa korostettiin sitä, että Tuija Brax on aktiivinen vaikuttaja ja aikaansaava tekijä, joka positiivisella elämänasenteellaan ja toimintatavallaan edistää mm. kansalaisjärjestöjen ja poliittisten päätöksentekijöiden yhteistyötä. 

– Koko valtakunnan politiikan, ministeriöiden, kunnallispäättäjien ja myös kansalaisjärjestöjen apua tarvitaan liikunnan ja hyvinvoinnin edistämiseen, sanoo Brax, joka itse pelasi nuoruudessaan koripalloa Pirkkalan Virissä.

Braxin työ Sydänliiton pääsihteerinä on työtä liikunnan ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Liitto kutsuu  kaikki mukaan terveystalkoisiin ja kasvavaan joukkoon, joka tekee päivittäin jotain terveytensä ja hyvinvointinsa hyväksi. Suomen Sydänliitto on järjestöyhteisö, joka vahvistaa ihmisten voimavaroja, edistää sydänterveyttä ja tukee sairastuneita. Sydänyhteisöön kuuluu yli 70 tuhatta henkilöjäsentä, 16 sydänpiiriä, 226 sydänyhdistystä ja kolme valtakunnallisesti toimivaa jäsenyhdistystä. 

Brax on osoittanut työssään hyvin sen, kuinka suuri merkitys johtajalla on arvojen esiin nostajana ja sellaisen ilmapiirin kehittäjänä, jossa ihmiset arvostavat toisiaan. Samalla hän on tehnyt näkyväksi johtajan roolin liikunnan edistäjänä. 

Brax on ollut mm. Suomen Liikunta ja Urheilun (SLU) sekä Valon hallituksen varapuheenjohtaja ja Suomen Antidopingtoimikunnan hallituksen varajäsen. Hän on toiminut Kirkon ulkoasiain neuvoston jäsenenä ja kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunnan puheenjohtajana sekä Kirkon ihmisoikeuksien neuvottelukunnan varapuheenjohtajana 1998 – 2007. Lisäksi hän on ollut mm. Suomen ihmisoikeusliiton hallituksen jäsen ja Suomen Akateemisten Naisten Liiton puheenjohtaja. Brax oli kansanedustaja 1995–2015, Vihreiden puheenjohtaja 1995–1997 ja oikeusministeri 2007–2011. Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen Brax oli 1993–2000 ja 2005–2012.