Medicine Nuntium

Terveysalan ja Sairaanhoidon uutiset

Parlamentti keskustelee koronaviruksen vastaisista rokotteista ja lääkehoidoista

Mepit keskustelevat komission varapuheenjohtaja Schinasin ja Kroatian puheenjohtajuuskauden edustajan kanssa keinoista tukea koronaviruksen vastaisten rokotteiden kehittämistä.

EU ja jäsenmaat tekevät yhteistyötä yrityksissä löytää turvallinen ja tehokas rokote koronaviruspandemian leviämisen estämiseksi. EU tukee erityisesti ehkäisevän rokotteen ja sairastuneiden hoitoon käytettävän ns. terapeuttisen rokotteen kehittämiseen pyrkivää tutkimusta.

Komissio kirjasi 4.5. järjestetyssä koronaviruksen torjuntaa tukevassa kansainvälisessä varainkeruutatapahtumassa yhteensä 7,4 miljardin euron rahoituslupaukset avunantajilta eri puolilta maailmaa koronavirusdiagnostiikan, -hoitojen ja -rokotteiden yhteistä kehittämistä ja yleistä käyttöönottoa varten.

Torstaina iltapäivällä klo 15.30 Suomen aikaa alkavassa täysistuntokeskustelussa mepit antavat näkemyksensä tämänhetkisistä toimista. Heidän odotetaan myös keskustelevan siitä, miten varmistaa tehokkaiden ja kohtuuhintaisten lääkkeiden saatavuus kaikille.

Täysistuntokeskustelua voi seurata suorana EP Live– ja EbS+ -sivustoilla.

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 040-5563129 email: medicinenuntium@victoriamedia.fi Gmail: medicine.nuntium@gmail.com

SEURAA SOMESSA